În luna mai, în curtea Școlii Gimnaziale nr.5 Gârcini, corpurile A si B, au fost continuate discuțiile legate de:
-problemele întâmpinate în ceea ce priveste salubritatea zonei, sistemul de colectare a gunoiului menajer, starea drumurilor și alte aspecte ce țin de ordin social
<p>-proiectele aflate in implementare in comunitate (2 proiecte POCU), pașii care urmază a fi parcurși, precum și avantajele pe care le genereaza cele doua proiecte</p>
<p>-cetățenii au fost îndemanați să apeleze în scris la cutiile cetățeanului.</p><p></p>
<p>Întrucât starea de pandemie limitează deplasările în comunitate, au fost realizate postări online cu diverse teme de interes pentru comunitate.
Împreună cu reprezentanții Primăriei Municipiului Săcele, ai Companiei Apa, și împreună cu managerul GAL Gârcini, ne-am deplasat în comunitate în vederea identificării stării branșamentelor la apă și a stării cișmelelor stradale. S-au constatat deficiențe la sistemul stradal de cișmele, nu toate putând fi utilizate de toti cetățenii – motivul fiind desfințarea acestora, îngrădite sau deteriorate de persoane din comunitate precum și nenumărate branșamente ilegale la apă.
În partea a doua a lunii, Asociația GAL Gârcini în parteneriat cu Asociația GAL Prejmer a organizat, la Școala Gimnazială nr. 5 Săcele, activitatea DIALOGURI DESPRE VIITOR, un eveniment care a făcut parte din campania temei secundare-Nediscriminare. Ne-am dorit ca prin această activitate să dăm posibilitatea tinerilor din cele două comunități să se cunoască, să-și împărtășească experiențele de viață și să identifice problemele cu care se confruntă tinerii din comunitățile de rromi, precum și identificarea unor posibile soluții. Agenda a cuprins activități de intercunoaștere, discuții despre voluntariat și un atelier de democrație participativă. O activitate inedită din cadrul acestei acțiuni a fost organizarea pe terenul de sport din incinta școlii, a unei lecții de zumba .Fiecărui participant i-a fost înmânată o diplomă de participare.


